Fritt fall

Å være i fritt fall kan virke ganske absurd for veldig mange, og i de fleste situasjoner er det både farlig og skummelt! Man kan gjøre det relativt trygt ved å følge visse retningslinjer og bruke riktig utstyr. En klatrer redder seg fra fritt fall ved hjelp av tau- og klatresele, men dette er et eksempel på noen som virkelig ikke vil være i fritt fall.
 

Når vi i Full Popwer Coaching snakker om fritt fall så er det som regel en veldig ønskelig situasjon, og for mange er det den store drømmen om å fly som lokker folk. Noen tar på seg fallskjerm for å kjenne på denne følelsen, men fler og fler har den siste tiden fått øynene opp for vindtunell! Vindtunell er en voksende sport som lar deg oppleve frittfall i trygge og kontrollerte omgivelser. 

Våre instruktører tar deg med helt fra nybegynnernivå, uten krav til tidligere kunnskap, og inn på veien videre. Det eneste som stopper deg er hvor langt du ønsker å nå! Vi har 10 år erfaring med fritt fall fra fly, og 6 år erfaring med vindtunell der vi har trent alt fra barn som leker i vinden, helt til landslag i Sverige og Nederland. 

Ved å trene på fritt fall i vindtunell har man en stor fordel både sikkerhetsmessig og økonomisk, dersom man ønsker å oppleve fritt fall fra fly. Vil du begynne med fallskjerm er vindtunell det beste grunnlaget og treningsarenaen du kan ha. 

Mange fallskjermhoppere bruker fritt fall trening i vindtunell som læringsverktøy da det rent teknisk er nesten helt det samme som fritt fall fra fly. Noen forskjeller fra vanlig fallskjermhopping er at man ved innendørs fallskjermhopping og fritt fall ikke trenger å være hemmet av seletøyet en fallskjermhopper må ha på seg. Man trenger heller ikke å bekymre seg for tiden på samme måte. Et fritt fall fra fly er tidsbegrenset, men innendørs fritt fall er bare begrenset av hvor mye du orker å fly.